17 Ara Kapalı Kalp Ameliyatı Riskleri
Kapalı kalp ameliyatı, açık cerrahiye oranla daha düşük risk taşıyan bir yöntemdir. Ancak her cerrahi operasyonda olduğu üzere, kapalı kalp ameliyatında da hastanın genel ve cerrahi değerlendirmesi yapıldıktan sonra ameliyata uygunluğuna karar verilir.
Kapalı kalp ameliyatında, operasyon sonrası komplikasyon riski, aşırı kanama riski ve kalp atağı ve inme gibi riskler açık cerrahiye oranla daha düşüktür. Bununla birlikte minimal invaziv cerrahi ile yapılan kalp ameliyatı sonrası hastanın günlük hayatına dönme süresi ve iyileşme süreci de daha kısadır.
Kapalı Kalp Ameliyatı ile Açık Kalp Ameliyatı Risk Değerlendirmesi
Göğüs ön kemiği kesilmeden ve vücutta büyük bir kesi açılmadan gerçekleştirilen kalp ameliyatı, hastanın psikolojik olarak daha iyi hissetmesini de sağlar. Hasta göğüs bölgesini korumak zorunda olduğunu hissetmeden hayatını sürdürebileceği gibi, kapalı kalp ameliyatı kozmetik açıdan da hastanın daha iyi hissetmesini sağlar. Kapalı kalp ameliyatı özellikle ileri yaştaki hastalar için de önemlidir. Şeker hastalığı, tansiyonu ya da akciğer hastalıkları olan hastalar için kalp ameliyatında risk genellikle daha yüksektir. Kapalı kalp ameliyatı öncesi hastanın detaylı tetkikleri yapıldıktan sonra, hastanın hangi riskleri taşıdığına ve ameliyat için en uygun yönteme kalp ve damar cerrahisi uzmanı tarafından karar verilir.
Sorry, the comment form is closed at this time.