Kapalı kalp ameliyatı öncesi

Kapalı Kalp Kapakçığı Ameliyatı

Kalp kapakçıkları ile ilgili problemler en sık rastlanan kalp problemleri arasında yer alır. Kalpte dört kapakçık yer alır: Mitral kapak, Aort kapak, Trikuspit kapak, Pulmoner kapak. Doğuştan oluşan, genetik faktörlerle ilintili olan ya da sonradan oluşan kalp kapak hastalıklarının tedavisi için kimi durumlarda konservatif tedavi uygulanmakla birlikte, genellikle cerrahi tedavi gerekli olur.

Kalp kapakçıklarında en sık rastlanan problemler aort ve mitral kapakta ortaya çıkar. Mitral ve aort kapakta yetmezlik ve darlık problemlerinin tedavisi için kalp kapakçığı tamiri ya da değişimi yapılması gerekir.

Kalp kapakçık Ameliyatı

Kalp Kapakçığı Tamiri Nedir?

Kalp kapakçığı tamiri, kapakçıkta oluşan yetmezlik ya da darlık probleminin tedavisi için kapakçığa müdahalede bulunulmasıdır. Genellikle aort ve mitral kapakta meydana gelen bu sorunun tedavisi için kapalı kalp ameliyatı ile kapakçık tamiri yapılmaktadır. Birkaç saat süren ameliyat sonrası hasta taburcu olduktan 1-2 hafta sonra günlük yaşamına dönebilmektedir. Kalp kapakçığındaki yetmezlik ya da darlık sorununun tedavisinin nasıl yapılacağına yetmezlik ya da darlık derecesine göre karar verilir.

Kalp Kapakçığı Değişimi Nedir?

Kalp kapakçığının tamir edilemez düzeyde zarar görmüş olduğu durumlarda, tedavi kalp kapakçık değişimi ile gerçekleştirilir. Yapay ya da doğal kalp kapakçığının hastaya takılması ile darlık ya da yetmezlik problemi çözülmüş olur. Doğal kalp kapakçığı, hastanın kan sulandırıcı ilaçlar almadan yaşamaya devam etmesi avantajını sağlar. Ancak doğal kapakçık takılması durumunda hastanın sürekli yeniden ameliyat olması ve kapakçığın değiştirilmesi gerekir. Yapay kalp kapakçığı ise daha uzun ömürlüdür ve genellikle doğal kapakçığa oranla daha konforlu bir iyileşme süreci sağlar.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.